Nakon sudjelovanja na Dori, održanoj u Opatiji 19. veljače 2022., svestrani 21-godišnji vokalist, multi instrumentalist, producent i kantautor ERIC autorsku pjesmu „I Found You“ predstavlja i kao službeni singl koji je, zajedno s deluxe verzijom debitantskog albuma „I Am Eric“, od sad dostupan na svim glazbenim platformama.

„Pjesma „I Found You“ nastajala je od kraja ljeta 2021. pa do jeseni. Ideja se u mom studiju pojavila prilično slučajno - prvo kao ideja na gitari, a oko toga sam zatim gradio cijelu pjesmu. Oko završnih finesa u produkciji pomogli su mi Filip Vidović i Gordan Dragić i u finalno sam jako zadovoljan kako pjesma zvuči, a zadovoljan sam i s prvim reakcijama. Slušatelji su se složili da je pjesma jako radiofonična i da ne bi promijenili stanicu da ju čuju na radiju, kao i da produkcija zvuči svjetski što mi prilično laska. Naravno,izrazito mi je drago čuti takve komentare jer mi to potvrđuje da sam na dobrom putu i da radim dobar posao“, komentirao je ERIC.

Iako je ideja za pjesmu nastala na gitari, na pozornicu ju svoj primarni instrument zamijenio plesnim pokretima. Uz njega su plesali Stjepan Cutvarić, Andrea Granić, kao i Helena Janjušević i Diego Siqueira koji su ujedno zaslužni i za koreografiju.
 
 "Za mene je ovo prvo iskustvo učenja koreografije. Bio je to izlazak iz moje komfor zone, no zahvaljujući super timu ipak sam se osjećao opušteno. Dio tima su i Aleksandar Rapaić, koji je kreirao fantastične vizuale,Tomislav Jurenec koji je 'izgradio' rekvizit za potrebe scenografije,a cjelokupan dojam zaokružen je stylingom kojeg je osmislio moj stalni suradnik, modni dizajner i stilist Ivan Friščić“, zadovoljan rezultatima otkriva mladi glazbenik te posebno zahvaljujena velikoj podršci drage publike.
 
Opatijska pozornica Ericu ove godine nije bila novost, što mnogobrojni obožavatelji ovog glazbeno-scenskog spektakladobro znaju. Prošle godine ERIC se na natjecanju za hrvatsku pjesmu za pjesmu Eurovizije, predstavio s pjesmom „Reci Mi“ koja je, zajedno s inačicom na engleskom jeziku, nastavila iznimno uspješan put te našla svoju (prilično visoku) poziciju na popisu najemitiranijih pjesama u domaćem eteru.
 
Prozvan „hrvatskim Edom Sheeranom“ ili pak „glazbenim Rimcem“ te tijekom ove Dore –„domaćim Eltonom Johnom“, ERIC je u međuvremenu, „od Dore do Dore“, nanizao četiri singla na službenoj Top 40 ljestvici najemitiranijih te objavio debitantski studijski album „I Am Eric“ koji je odmah po izlasku zasjeo na prvo mjesto službene liste najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj, a primijetili su ga i s druge strane Atlantika - iz američke diskografske kuće Republic Records koja je dio Universal Music grupe. Nakon brojnih pohvala i sjajnih recenzija, mladog Erica nisu zaobišle niti nominacije i nagrade pa ga je tako, uslijed priprema za ovogodišnju Doru, dočekala vijesti o nominicaciji za nagradu Porin u kategoriji „Novi izvođač godine“. Nešto ranije bio je dvostruko nominirani kandidat nagrade Rock&OFF, a dodijejen mu je „Moj prvi Music Pub“ -prva nagrada u samostalnoj karijeri te simpatični glazbenik ne skriva oduševljenje.
 
 
Izvor: Universal Music Hrvatska