Nova Nikolinina pjesma govori o velikoj povezanosti, usponima i padovima u prijateljstvu. Prijateljstvo je, kako kaže Nikolina, jedan od najbitnijih odnosa koje imamo i smatra da u ovoj pjesmi opisuje neke situacije s kojima se većina može poistovjetiti.

Mnogo puta sam doživjela da ljudi oko mene govore o svojim problemima u prijateljstvima, a doživjela sam ih i sama. Čini mi se da nema puno pjesama koje to problematiziraju, a s obzirom na vrijednost koju pridajem tom odnosu, imala sam potrebu to i uglazbiti.”

Glazbu i aranžman, kao i spot za singl ”Prijateljice” radio je Luka Vidović, dok je tekst napisala Nikolina. Luka je iznimno talentiran mladi umjetnik čije se ime veže uz zagrebački synthwave duo Pocket Palma.

Suradnja s Nikolinom je počela jako prirodno i užasno mi je drago da mi se obratila za produkciju. Uz Nikolinin tekst i ideje bilo je jako lako raditi na pjesmi i brzo smo pretvorili zajedničku viziju u finalnu verziju pjesme. Jako sam ponosan da sam na kraju režirao i snimao video za pjesmu koji joj je dodao još jednu dimenziju. Vjerujem da je ovo samo početak naše suradnje“, govori nam Luka.

Luka je sam napravio cijeli spot od snimanja, režiranja, lighta, scenografije do montaže. Bilo je izuzetno ugodnu s njim surađivati, sve je išlo vrlo brzo, bez puno filozofije i dilema. Rekla bi da se dogodio instinktivni kreativni sklad“, za kraj dodaje Nikolina.

Pjesma „Prijateljice“ u izdanju izdavačke kuće Basic & Rough dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi.

Izvor: Basic & Rough