Pjesma nije posebna samo po tome već i samoj tematici koja je trenutno itekako aktualna jer samo 5 dana prije sukoba u Ukrajini, Elis je izvela pjesmu na opatijskoj pozornici u kojoj je rekla NE ratu. Pjesma se dobro plasirala na Dori osvojivši simpatije i publike i žirija.

"Kada me Anthony Kukuljan prije godinu dana kontaktirao da njegovoj pjesmi "No War" dam svoj osobni pečat, nisam mogla ni slutiti da ću je predstavljati na Dori, a kamoli da će njena tematika biti toliko aktualna u ovom trenutku", rekla je Elis.

Glazbu i tekst pjesme na engleskom jeziku potpisuje Anthony Kukuljan iz grupe The Rozh, aranžman Sandi Bratonja i Elis koja uz to potpisuje i tekst na labinjonskom: "Napravila sam potpuno novi aranžman i napisala tekst na labinjonskom prema sjećanjima moje majke koja je kao petogodišnje dijete proživljavala strah od zvukova rata. To lupanje na vrata i lupanje prestrašenog dječjeg srca odzvanjaju pjesmom. Kao i hrabrost osamljenog pojedinca koji svoju nemoć i ranjivost pretvara u snagu. Tu sam osamljenost prikazala kao ženu s gitarom koja krhka i sama na sceni pjeva snažnu i nepokolebljivu pjesmu mira."


Sudbina je htjela, kako kaže Elis, da pjesma na svojoj letjelici poleti prema zvijezdama nekoliko dana prije Dore da bi poruka mira putem svemira stigla do što većeg broja ljudi. Ekipa Astronomske udruge Vidulini izradila je ekskluzivnu letjelicu H-ELIS koju je Elis vlastitim rukama lansirala u visine ka zvijezdama sa simboličnog mjesta - biste Jurija Gagarina, prvog čovjeka u svemiru koji je pri povratku na Zemlju rekao: “Kada sam obišao Zemlju svemirskim brodom, vidio sam kako je predivan naš planet. Ljudi, čuvajmo i širimo ovu ljepotu, a nemojmo je uništavati!“.

"I da, želim da ova pjesma donese poruku mira i čovječnosti u srce svakog čovjeka ovog planeta", zaključila je Elis.

Pjesmu možete slušati i na streaming servisima

Izvor: Dallas Records