Nova pjesma „carta“ nastala je u suradnji sa španjolskim duom Blackpanda, a dostupna je na svim glazbenim platformama.

„Napravili smo eksperiment sa španjolskim dvojcem Blackpanda. Zanimalo nas je kako bi zvučala slovensko-španjolska pjesma: nastala je pjesma „carta” koja slavi prijateljstva i sažima osjećaj kada se jako veseliš što ćeš opet nekoga vidjeti nakon dugo vremena“, kažu Zala i Gašper o novom singlu.

Neuobičajena suradnja dvojca zalagasper i dua Blackpanda odvijala se preko Zooma gdje su se svi međusobno upoznali te kroz online druženje stvorili zajedničku pjesmu „carta“ - himnu prijateljstvu, koju predstavljaju kao pismo u obliku pjesme!

Nova pjesma jača iščekivanje izlaska novog albuma „love letter” koji će biti dostupan 6. svibnja. Uz najnoviju singl „carta” i nedavno otkrivene „love letter“ i „oblike oblakov“, na izdanju će se naći i ranije predstavljene pjesme „origami“ i „xoxo“, a donosi i gomilu glazbenih poslastica i iznenađenja koje zalagasper planiraju otkriti u narednim tjednima .

Podsjetimo, mladi par zalagasper je 2017. godine objavio svoj prvi singl „Valovi“. Pjesma je u kratkom roku osvojila srca slušatelja i time im donijela nagradu „Zlatna frula“. Drugi singl „Baloni“ objavljen je u veljači 2018., a treći „s teboi“ u jesen iste godine. Početkom 2019. godine objavili su EP kolekciju „Štiri” koja uz spomenute singlove sadrži i pjesmu „sebi“ kojom su predstavljali Sloveniju na Eurosongu. U lipnju 2019. odlučili su napraviti korak naprijed te predstavili svoj prvi engleski singl „come to me“, a u listopadu iste godine uslijedio je singl „signals”. Na Valentinovo, 14. veljače 2020., objavili su svoj prvi album na vinilu naziva „4“ koji sadrži englesku i slovensku varijantu EP izdanja - "four“ i „štiri“. Tu godinu zaključili su s blagdanskim singlom „sto idej“, dok su 2021. zahuktali su s „xoxo“. Ove godine na Valentinovo, točno dvije godine nakon izlaska prvog albuma, najavili su izlazak novog albuma, te predstavili naslovnu pjesmu „love letter“, a album je OVDJE dostupan i za prednarudžbe.

Duo Blackpanda dolazi iz Madrida, a čine ga Marta Marlo i A.H.L.O.G., koji od 2014. djeluju u raznim podžanrovima elektronske glazbe.

Izvor: Universal Music Hrvatska