U prvom tjednu od izlaska Manntrinog albuma "Kreatura", premašena je brojka od 500.000 streamova samo na Spotifyju, a rasprodani su i svi box setovi na bendovoj službenoj stranici.

Dosad su s nadonalazećeg albuma objavljeni singlovi „Nightmare“, energična, melodična i zarazna pjesma, zatim „Tanz“ gdje je odlično prikazana ljubav i strast između lovca i lovine.
Uslijedio je „Volhov“ odnosno Veleš, Bog podzemlja, čarolije, ali i glazbe. U pjesmi je opisana njegova moć kako su je ondašnji ljudi doživljavali i ono što je njima značio u tamnim i starim vremenima.
Vizualno potpuno drugačiji video Manntra je donijela u spotu za pjesmu „Silvermoon“, a u njemu su istražili mračne mitove istarskih šuma i legendi.
 
Zadnja pjesma koja je najavila ovaj odličan album je „Königsmord“ koji u prijevodu znači ubojica kralja i ta je pjesma zapravo bila najbolja uvertira za album koji su predstavili. 

Bend se prije nekoliko dana napravio pauzu svoje europske turneje na koju se ponovno vraćaju u studenom ove godine.

"Turneja je završila s otprilike 20 koncerta odsviranih u Njemačkoj i Švicarskoj. Start je bio na festivalu Plague Noire na sjeveru Njemačke, a turneju smo za zada završili također na sjeveru Njemačke na legendarnom Wacken Open Airu gdje dnevno dođe preko 100 000 ljudi.
Imali smo priliku snimiti naš prvi audio/video live za koji se nadamo da će vidjeti svjetlo dana još ove godine! Veselimo se povratku u Njemačku na jesen gdje idemo na samostalnu turneju gdje nas očekuje 8 koncerata. Nadamo se da se vidimo uskoro i u Hrvatskoj!" – rekao je Marko Matijević Sekul.
 
Do kraja ove godine slijede veliki koncerti u Hamburgu, Berlinu, Hanoveru, Frankfurtu, Munichu, Leipzigu, Stuttgartu, Dortmundu, a sve detalje oko nastupa pratite na stranici https://manntra.hr/tour/ 

 
POPIS PJESAMA S ALBUMA "KREATURA": 

1. Volhov
2. Nightmare
3. Tanz
4. Devour
5. Konigsmord
6. Black
7. Kreatura
8. Silvermoon
9. Not Guilty
10. Oblivion
11. Secret
12. So ist das leben feat. Micha In Extremo

Cijeli album „Kreatura“ dostupan je na svim digitalnim servisima.

 

Izvor: Menart