Jedan od najizvođenijih glazbenika, Tony Cetinski ovih dana pripremio je pravo malo iznenađenje. Naime, Tony se odazvao na poziv najprofesora geografije, Dejana Nemčića, te gostujući preko zooma, iznenadio njegove odlične učenike.

Nemčić jeproglašen, osvojivši nagradu Global Teacher Award (GTA) za 2020.-u. Ista se dodjeljuje nastavnicima iz cijelog svijeta, a nominirala ga je platforma EduBalkan, zbog njegovih brojnih dugogodišnjih projekata i inovativnog načina rada.

Obzirom da su učenici izrazili želju, da upoznaju glazbenika i iz prve ruke saznaju sve o vječno inspirativnoj temi, glazbi, njihovom profesoru nije preostalo ništa drugo, nego da im pripremi iznenađenje za pamćenje!

Tako je Tony bio gost na online nastavi, a tema je bila 'Kako glazba utječe na naš dan i život'.

' Sa glazbom smo prirodno povezani, tako da u jednu ruku od nje ne možemo biti oslobođeni. Ona djeluje snažno, jer nosi u sebi znakove koji su upisani u ljudsko biće.

Dobro je da se osvjesti važnost glazbe u ovo današnje vrijeme. Glazba nije krucijalna za život, ali jako utječe na ljude i njihov razvoj.', samo su neke od stvari, koje je tom prigodom istaknuo Tony, koji je bio počašćen i oduševljen gostovanjen na online nastavi.

Kako nam je profesor Nemčić otkrio, i dalje se zbrajaju dojmovi, ali i ne skriva oduševljenje:  "Učenici su izrazili želju da upoznaju Tonyja i da im se javi. Prije svega zbog pjesama koje slušaju, ali i njega samoga.
Mnoštvo pitanja su pripremili za njega, od toga kako glazbom možemo sada pobijediti ova krizna vremena, koliko nam je glazba bitna, kako glazbenici žive bez publike i onog osjećaja kada izađu na pozornicu."

Između ostaloga tu se našlo i ono vječno pitanje, kako nastaju hitovi koje slušamo, ali i mnoge generacije prije i one poslije nas.

Učenici su također istaknuli, kako su sve emocije iz Tonyjevih pjesmama, posebno potrebne ovih dana, ali i posljednjih mjeseci. Bio je to samo jedan mali dio onoga zbog čega su zaželjeli da bude gost jednog njihovog školskog sata.

Koncert koji je trebao biti ove godine održan u Areni nažalost je odgođen za iduću godinu, zbog čega itekako žale, ali Tony ih je ipak uspio iznenaditi. Njih i profesora Nemčića, pozvao je da budu gosti na koncertu, koji će se održati 29.05.2021.

Vjerujemo kako su u ovom druženju svi jednako uživali. Za učenike, ovo je bilo jedno odlično i nezaboravno iskustvo, jer kada ti one najbitnije stvari o glazbi približi i pojasni, netko poput Tonyja Cetinskog, to zaista nema cijenu.

Za sam kraj, možemo zaključiti, kako je ovo bilo jedno uspješno iznenađenje koje su pripremili, najizvođeniji glazbenik, Tony Cetinski i najprofesor Dejan Nemčić.

Foto: Hrvoje Banić