Hrvatska predstavnica nastupila je ispred 3500 fanova koji su imali negativni test na COVID-19, što je oko 20% kapaciteta dvorane.

Prva polufinalna večer održala se u kontroliranom uvjetima pred ograničenom publikom. Albina je nastupila 10. od ukupno 16 natjecatelja od kojih je njih 10 ušlo u finale, a to su predstavnici Norveške, Izraela, Rusije, Azerbajdžana, Malte, Litve, Cipra, Švedske i Belgije. 

Finalna večer bit će u subotu, 22. svibnja. To će biti 65. po redu izbor za najbolju pjesmu Europe nakon što je prošlogodišnje izdanje otkazano zbog pandemije koronavirusa. 

Albinin nastup pregledan je, u trenutku pisanja ovog članka, više od 390 tisuća puta i trenutno se nalazi na prvom mjestu u trendingu u Hrvatskoj. Sudeći po komentarima ispod samog videa i na službenim društvenim mrežama Eurosonga, publika je ostala razočarana njenim ispadanjem. 

Osim Albine, finale nisu izborili ni Slovenci, Makedonci, Irci, Rumunjci ni Australci koji su nastupali "na daljinu". 

Program vode glumica i voditeljica Chantal Janzen, pjevačica i voditeljica Edsilia Rombley, pjevač i voditelj i nizozemski komentator Eurosonga Jan Smit te beauty blogerica i youtuberica Nikkie de Jager.