TuneCore je globalna platforma za nezavisne muzičare za kreiranje publike i karijere – sa tehnologijom i uslugama preko distribucije, administracije izdavaštva i niza promotivnih usluga.

Usluge TuneCore Music Distribution pomažu umetnicima, izdavačima i menadžerima da prodaju svoju muziku preko poznatih platformi: Spotify, Apple Music, Amazon Music, Deezer, TikTok, Tencent i više od 150 prodavnica za preuzimanje i strimovanje širom sveta, dok zadržavaju 100 odsto prihoda od prodaje i prava za nisku godišnju paušalnu naknadu.

TuneCore sada nudi nezavisnim umetnicima i izdavačkim kućama najpristupačniji plan neograničene distribucije na tržištu, dok nastavlja da nudi najveću isplatu umetnicima i omogućava im da ubrzaju otkrivanje fanova.

Od svog osnivanja, TuneCore, odeljenje globalne digitalne muzičke kompanije Believe, demokratizovao je pristup distribuciji muzike za umetnike koji se sami objavljuju, uvođenjem prvog modela distribucije sa paušalnim naknadama, plaćanje po izdanju na tržištu. Danas su se uspešne strategije izdavanja pomerile sa snimanja nekoliko EP-a ili jednog albuma godišnje na objavljivanje singlova češće i redovnije kako bi zadržali pažnju postojećih i potencijalnih obožavalaca.

Sa lansiranjem TuneCore-ovog Unlimited programa, konstantno kreiranje muzike postaje pristupačnije za sve umetnike dajući umetnicima kontrolu da izdaju neograničen broj singlova i albuma po jednoj fiksnoj godišnjoj ceni.

TuneCore, vodeći nezavisni distributer digitalne muzike za umetnike koji samostalno objavljuju svoja izdanja, najavljuje najveću promenu kompanije od otvaranja poslovanja pre 16 godina — nove neograničene cene za izdavanje. Saopštenje je izdala Andreea Gleeson, izvršna direktorka, TuneCore kompanije.

Proveli smo godinu dana razgovarajući direktno sa umetnicima i izdavačkim kućama o tome kako možemo da poboljšamo našu uslugu za njih. Ono što se pokazalo je: umetnici žele da mogu da testiraju svoju novu muziku besplatno pre nego što se distribuiraju svim servisima i žele da izdaju muziku koju stvaraju trenutno, redovno i neprimetno uz jednu godišnju pretplatu koja omogućava neograničenu distribuciju muzike. TuneCore-ov novi program daje samostalnim umetnicima u bilo kojoj fazi njihove karijere slobodu da izaberu plan koji im najbolje odgovara, uz održavanje visokog kvaliteta usluge po kojoj je TuneCore poznat. Uz TuneCore Unlimited, umetnici plaćaju manje i zarađuju više.”

TuneCore-ov novi Unlimited program uključuje četiri plana za pružanje opcija i izbora koji će zadovoljiti jedinstvene potrebe svih umetnika:

  • Novi plan izvođača BESPLATNO (FREE) je jedinstveno rešenje na jednom mestu, na tržištu, koje omogućava besplatno neograničeno objavljivanje pesama u muzičkim bibliotekama na mrežama Facebook, Instagram, TikTok i YouTube (uključujući Shorts, Content ID i pristup YouTube-ovom zvaničnom kanalu izvođača) da olakša otkrivanje i viralnost na ključnim platformama društvenih medija bez naknade unapred i isplate 80% prikupljenog umetniku.

  • Plan za izvođače u usponu – 14,99 USD godišnje je među najpristupačnijim planovima neograničene distribucije na tržištu. Uključuje sve, od plana za novog izvođača plus neograničenu distribuciju izdanja do 150+ partnera za striming i prodavnice kao što su Spotiy, Apple Music, Amazon Music, Deezer i Tidal, dok nastavlja da plaća umetnicima 100% prihoda. Ovaj plan takođe uključuje pristup unapred zakazivanju svih datuma objavljivanja, zvaničnu verifikaciju na Spotify-u i Apple Music platformi, kao i vreme odgovora podrške izvođačima u roku od 72 sata.

  • Plan za Breakout Artist – 29,99 USD godišnje uključuje sve od planova „Novi izvođač“ i „Izvođač u usponu“ plus besplatan pristup Automator-u (automatski uključuje vaše izdanje u svim striming i digitalnim prodavnicama koje će biti dostupne u budućnosti), izveštavanje za preuzimanje i vreme odgovora podrške za umetnike u roku od 48 sati.

  • Profesionalni plan– 49,99 USD godišnje je dizajniran za izdavače, menadžere i umetnike koji su napredniji u svojim karijerama i koji bi imali koristi od sofisticiranijih funkcija izdanja. Uključuje sve iz ostala tri plana plus premium izveštavanje o prodaji, korišćenje sopstvenog UPC-a i prilagođenog naziva etikete, pristup ograničenjima za odabranu zemlju, ekskluzivna partnerstva i promotivne mogućnosti. Ovaj plan takođe daje mogućnost dodavanja dodatnih profila umetnika (za 14,99 USD/izvođaču godišnje) i najbrže vreme odgovora podrške za umetnike, u roku od 24 sata.

Novi Unlimited program daje umetnicima slobodu da stvaraju više muzike i eksperimentišu sa različitim strategijama izdavanja kako bi unapredili svoje karijere i nahranili svoju rastuću bazu fanova. Čak i oni koji su osetljivi na cene mogu da iskuse TuneCore-ovu stručnost u nezavisnoj distribuciji i da steknu pravo za upstream u Believe's Distribution ili Label & Artist Services odeljenja „Signed Bi” program koji je koristio preko 400 TuneCore umetnika širom sveta.