Nakon kratke pauze 'Vrijeme' je za novu glazbenu poslasticu hvaljenog i talentiranog Vinka Ćemeraša i njegovog benda Talvi Tuuli. Dallas Records je tako dobio još jednu glazbenu uzdanicu- Vinko Ćemeraš je, nakon dobivenog Porina za najbolji album rock glazbe "Na putu" i brojnih drugih nagrada, svoju glazbu povjerio u ruke Dallas Recordsu.

Pobjednik zadnje sezone showa 'The Voice' zajedno sa Talvi Tuuli, osim što marljivo radi i svira, aktivno radi i na drugom studijskom albumu među kojima će se naći i novi singl 'Vrijeme'. Kao i na zadnje objavljenom singlu 'Krijesnice', Vinko i ovaj put stavlja svoj autorski pečat potpisujući glazbu i tekst,  za producentskim pultom našao se Srđan Sekulović Skansi koji osim produkcije potpisuje i aranžman zajedno s Talvi Tuuli.

''I najbolje skriveni osjećaji u nama dočekaju površinu. Ova pjesma je baš o tim osjećajima. Vjerujem da teškim ili tamnim mislima dajemo svjetlo samim razotkrivanjem istih. Idealno mjesto, idealna osoba i najveće borbe unutar nas padaju bez ikakvih pravila. Sve to vrijeme donese, a sretan sam jer je ovo “Vrijeme” iskorišteno…'' – rekao je Vinko o samoj pjesmi.

Kadrove spota snimio je i režirao Filip Gržinčić (Gržinčić Creative Visuals), vlasnik nekoliko Porina, koji je tekst pjesme idealno pretočio u vizualni identitet pjesme. U spotu zajedno s Vinkom glumi i Kaja Šišmanović – talentirana redateljica i glumica koju smo imali priliku vidjeti u brojnim projektima među kojima je i uloga u seriji ''Crno-bijeli svijet'', a njezin dokumentarac ''Kak' je doma?'', nastao na radionici dokumentarnog filma Slobodna Zona Junior 2012., osvojio je Posebna priznanja žirija festivala ZagrebDox, Liburnia Film Festivala i Grand Prix Four River Film Festivala.

 

U spotu možemo primjetiti i znakovite sjene koje konstantno prožimaju odnos dvoje ljudi i simboliziraju mračne misli, a glume ih poznati koregoraf Alen Sestarić, Lana Čleković, Jelena Đukanović i Petra Hajduk - zagrepčanka s londonskom adresom, poznata plesačica koja je imala čast nastupati s najvećim svjetskim zvijezdama, poput Robbieja Williamsa, Cheryl Cole, Sama Smitha, Due Lipe, Lady Gage i brojnih drugih poznatih lica.

Vinko ima samo riječi hvale i pozitivno iskustvo o cijelom procesu snimanja spota: ''Prvi susret sa Gržinčićima je bio jako zabavan. Super ideje i jako brza realizacija istih. Drago mi je što su baš Filip i Slađana započeli ovu našu novu stranicu (: A Kaja je čudo. Nisam razmišljao za vrijeme snimanja hoću li ja to moći, nego sam zapravo uživao. Jako lako i zabavno je snimati spot kad imate profesionalne glumce, a mi smo imali na svu sreću Kaju J Veliko hvala i plesačima koji su s plesom/pokretima te s velikim iskustvom davali upute i učinili da spot bude savršen.''

Predstavljanje novog singla i videospota glazbena je vijest kojom Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli najavljuju i svoj zagrebački koncert koji će se održati u Melinu, u petak, 03.03.2023.