Ovu beogradsku diskografsku kuću 2015. godine je pokrenuo njen osnivač – Rasta, da bi se vrlo brzo pozicionirali među najutjecajnijim izdavačima na rastućoj hip-hop, R&B i trap sceni u regiji, premašivši broj od milijardu streamova za manje od pet godina.

Kao matična kuća velikih regionalnih glazbenih zvijezda Raste, Alena Sakića, Linka i drugih prepoznatljivih imena regionalne scene, ali i zvijezda u usponu među kojima su Riga Dri, Tyzee, Sanela i drugi, Balkaton je više od businessa, to je obitelj – Balkaton Gang. Diskografska kuća koja čvrsto stoji iza autentičnosti, vizije i umijeća svojih izvođača i njihovih priča, sada uz podršku Universal Music Group dobiva idealnu infrastrukturu za daljnje razvijanje svog branda, širenje mreže i utjecaja svojih izvođača i izdanja, kako lokalno i regionalno, tako i globalno.

Uz duboko razumijevanje značaja streaminga i aktualnosti u glazbenoj distribuciji, ali i važnosti izgradnje jake i snažne zajednice fanova, Balkaton od svog nastajanja uživa jaku reputaciju u razvoju domaćih zvijezda i kreiranju nesumnjivih hitova koji mijenjaju smjer regionalne kulture na oduševljenje tisuća fanova u regiji i u dijaspori. Njihova vještina da prepoznaju i produciraju hitove dolazi kao idealan spoj sa stručnošću kompanije Universal Music u digitalnoj distribuciji i strateškom savjetovanju, kao i njenim naporima da pruži najbolje usluge izvođačima i izdavačima, upravo onim trenutno najdinamičnijim talentima i poduzetnicima u industriji.

Povodom ove suradnje Generalni Direktor Universal Music Serbia, Ilija Milošević, ističe: „Svi u našem lokalnom, regionalnom i internacionalnom timu u Universal Musicu smo jako uzbuđeni što radimo s Balkatonom. Ovo partnertsvo dolazi u trenutku kada je prisutstvom svih ključnih digitalnih servisa u regiji naše tržište konačno zrelo kako bi iskoristilo svoj pun potencijal i počelo na pravi način pratiti aktualne trendove u ovoj uvijek inovativnoj industriji, a Balkaton kao inicijator kreativnog razvoja i apsolutni leader u tome na nivou cijele regije naš je idealan partner za zajednički početak velike promjene.“

Osnivač i direktor Balkatona, Stefan Đurić Rasta, također je izrazio spremnost za buduću suradnju s Universalom: „Veoma mi je drago što smo suradnju ovako strateškog tipa započeli u ključnom trenutku za Balkaton, zato što nakon teškog perioda koji nas je sve našao, mi se vraćamo jači nego ikad i spremamo mnogo novih projekata, pjesama, albuma i bangera kojima se želimo predstaviti i svjetskoj sceni, a ne samo području Balkana. Mislim da će suradnja ovog tipa definitivno postaviti još jedan nivo na sceni i ostaviti trag u njenoj povijesti“.

Fabian Stilke, Generalni Direktor za Zapadni Balkan, dodao je da postoji veliko uzbuđenje zbog početka suradnje s Balkatonom: „Vrlo smo strastveni po pitanju njihovih izvođača i repertoara te se radujemo početku rada na njihovom katalogu i novim izdanjima. Balkaton će nastaviti da uspješno razvijati svoje glazbenike i promovirati svoja izdanja, ali će sada kroz Virgin Music Label & Artist Services dobiti snažnu stratešku podršku i pristup mreži koja im omogućava izuzetno jaku regionalnu i globalnu infrastrukturu.“

Virgin Music Label & Artist Services, dio Universal Music Group, pokrenuta je s namjerom da izvođačima i izdavačima ponudi globalna rješenja angažmanom i resursima svojih u potpunosti operativnih timova na najznačajnijim glazbenim tržištima širom svijeta kao što su SAD, Japan, Velika Britanija, Njemačka, Francuska, Australija, Latinska Amerika i brojnim drugim teritorijima čije nas otvaranje očekuje u nadolazećim mjesecima.

Ovo novo partnerstvo službeno je počelo lansiranjem potpuno nove Balkaton zvijezde – Kali i njenim debitantskim singlom „Crna Magija“ prošlog petka, danas objavljenim singlom „Aman“ na kojem surađuju Rasta i Voyage, ali i objavljivanjem novog Rastinog albuma koji se s nestrpljenjem očekuje uskoro.

 Slušajte potpuno novu playlistu koja na jednom mjestu okuplja sve Balkaton hitove: https://Balkaton.lnk.to/BalkatonPL

Izvor: Universal Music Hrvatska