U konkurenciju za nagradu Runda ušla su samo izdanja i izvođači članova Runde te je svatko od njih mogao nominirati nekog svog u tri kategorije: Najbolji album, Najbolja pjesma, Najbolji izvođač. 

Za nagrade je u svim kategorijama nominirano 50 albuma83 pjesme, te 54 izvođača.

U odabiru najboljih su mogli glasati svi članovi Runde, ali da bi se dobio što objektivniji izbor nisu mogli glasati za svoja izdanja ili izvođače. Uz njih je, s istom namjerom što veće objektivnosti, u glasanje uključen i forum od novinara i glazbenih profesionalaca koji prate regionalnu glazbenu scenu. Pobjednike za nagradu Runde u 2021. godine izabralo je ukupno 50 izdavača i profesionalaca iz glazbene industrije.

I tko su dobitnici Rundi za 2021. godinu? 

RUNDU u kategoriji 'Najbolji album' osvaja album Let me Panic' izvođača Bad Daughter u izdanju LAA.

Dunju Ercegović (Bad Daughter) je ovo priznanje u toj mjeri iskreno iznenadilo, da je u svojoj izjavi dovela u pitanje stanje svijesti u trenutku glasanja onih koji su svojim glasovima odlučili da ova nagrada pripadne baš njoj.

RUNDA NAJBOLJI ALBUM 2021:

1. Bad Daughter - Let Me Panic (LAA)

2. KOIKOI - Pozivi u stranu (Moonlee Records)

3. Marčelo - Nojeva Varka (Lampshade Media)

RUNDU u kategoriji 'Najbolja pjesma' osvojio je singl 'JBG' Marčela (Lampshade Media).

Marko Šelić (Marčelo) se u izjavi povodom dodjele nagrade zahvalio svim suradnicima kako na ovom singlu, tako i cijelom albumu “Nojeva varka”, a nagradu je posvetio najmlađoj učesnici, Luni, koja recitira uvodne stihove ove pjesme, koji su po njegovim riječima “najvažniji i najbolniji dio ovog teksta”.


RUNDA ZA NAJBOLJU PJESMU 2021     


1. Marčelo - JBG (Lampshade Media)

2. 21. vek - Užasno mi fališ (Password Production)

3. KOIKOI - Misisipi (Moonlee Records)

Listu Top 50 singlova 2021. godine možete poslušati na Spotifyju, Deezeru i Tidalu: 

Deezer Top 50 singlova 2021. by RUNDA
TIDAL Top 50 singlova 2021. by RUNDA


RUNDU u kategoriji 'Najbolji izvođač' osvojio je duo Buč Kesidi (Kontra).

Buč Kesidi je izrazio nadu da će im i ova godina, biti u najmanju ruku koncertno plodna kao prethodna, a u izjavi je ovaj dvojac nagovijestio i da vrijedno radi na novom materijalu.

RUNDA NAJBOLJI IZVOĐAČ 2021          

1. Buč Kesidi

2. Marčelo

3. Bad Daughter

 
Iako je bilo zamišljeno da se početkom godine održi dodjela nagrada uživo u Beogradu, zbog epidemiološke situacije Runda je bila primorana otkazati događaj, dok su nagrade svejedno bile uručene pobjednicima.

Izvor: Runda

Članak sponzorira Merlin.