Svako može da izabere po čemu će da pamti 2021. godinu, ali za mnoge ljubitelje poezije Kize Radovića ovu godinu je obeležio Zenit Zed album "Vrt sekunda". Kizina poezija i gitara, Brankin klavir, Verin bas i Vladimirova ritam mašina - ili jednostavnije - Radovići i Krkljuš i emocije, gole i sirove, divne i čiste. Čist pank ili Penderecki ili... pronađite već kako ćete Zenit Zed da objasnite sebi. A "Horizont" je jedna planeta za sebe.

"Horizont iznutra i spolja ne opterećuje... Pitanje je samo kada će ponovo da vas pozove?", kratko kaže Zoran Kiza Radović.

"Autorka videa je, kao i za naš prvi spot "Statue", Vesna Radović, koja je na sebi svojstven, lep i jednostavan način, obuhvatila i prenela sve emocije i previranja, kao i ritam i tok koji pesma sadrži... Iako povremeno zazvuči oštro, ova pesma je odjek najnežnijih snova," smatra Branka Radović.

Zenit Zed je posle višegodišnje pripreme najzad izašao u svet sa svojom muzikom, a vrlo brzo predstaviće i album broj dva. Tokom decembra i legendarni Presing, Kizin matični bend, objavio je svoj šesti studijski album "Povratak u krntiju" i odjednom je jedna izgubljena godina dobila svoj smisao.

Izvor: Pop Depresija