Album 30 godina od koncerta na Trgu, Arena Zagreb, jednog od najvećih bendova na ovim prostorima, Prljavog kazališta na prvom je mjestu Top liste prodaje albuma u fizičkom izdanju, a ujedno i novi najviši ulaz na listu. Album izdaje Croatia Records.

U organizaciji Star produkcije, Heroja ulice i producenta Tihomira Fileša, na dva koncerta u Areni Prljavci su još jednom potvrdili da zaista spadaju među najveće i najdugovječnije bendove s ovih prostora koji s lakoćom privlače i mlađe generacije.

Uz iznimnu produkciju, veličanstvenu pozornicu i odlično raspoložene Prljavce, publika je uživala u pjesmama koje su redovito na njihovom koncertnom repertoaru Sve je lako kad si mlad, Zaustavite zemlju, Mi plešemo, Mojoj majci, Heroj ulice i druge, a te večeri otpjevali su i pjesme koje su bile na repertoaru prije 30 godina Groblje slonova, Moja djevojka je otišla u armiju, Dobar vjetar u leđa i Prisluškuju nas susjedi. A sada se sve te pjesme nalaze na ovom izdanju.

“Bend postoji samo pred publikom. To je naš moto.” – kaže Jasenko Houra.   

Drugi najviši ulaz ostvario je album Antologija  jednog od najvećih skladatelja u povijesti hrvatske diskografije, Rajka Dujmića, a izdaje ga Croatia Records. Album se našao na petom mjestu liste.

Na 12. mjestu našao se album Dobrotvorov dom (antologija) Arsena Dedića. Slijede ga Korni grupa i Kornelije Kovač na 14. mjestu s albumom Original Album Collection. Oba albuma izdaje Croatia Records.

Album The Best of 2020 također se našao na listi, a na njemu možemo poslušati hitove Crvene jabuka, Petra Graše, Željka Bebeka, Mejaša, Damira Kedže, Mie Negovetić i ostalih raznih izvođača. Album izdaje Croatia Records.

Stjepan Jimmy Stanić & orkestar Josipa Cvitanovića s albumom 91+ našli su se na 33. mjestu liste.

Odmah nakon njih, novi na listi je i Seed Holden s albumom Soldier on, a oba dva albuma izdaje Croatia Records.

Senna M s albumom The Best of Collection također je novi na listi prodaje, a album izdaje Croatia Records.

Drugo mjesto liste drži Crvena jabuka s albumom Tvrđava koji izdaje Croatia Records, a treće Brisani prostor Rundeka & ekipe koji izdaje Menart.

Kada se radi o poretku prodaje stranih albuma, na prvom je mjestu i dalje album Letter To You, nezamjenjivog rokera Brucea Springsteena. Drugo mjesto pripalo je albumu Power up, američkog hard rock sastava AC/DC. Oba albuma na naše tržište donosi Menart. Na treće mjesto došao je album Christmas koji potpisuje Michael Buble, a na tržište nam ga donosi Dancing Bear.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje i internetskih trgovina diskografskih kuća.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top lista prodaje_domaća_50.tjedan
Top lista prodaje_strana_50.tjedan