My Ugly Clementine ovime se priključio listi uglednih osvajača ove nagrade na kojoj su glazbenici poput Apparat, Gurr, Viagra Boys, Agnes Obel, The xx, Adele, Guadalupe Plata i Efterklang. 

Ovu supergrupu iz Beča, koju čine dobro znana lica s tamošnje glazbene scene, njihov izdavač INK Music opisuje kao „četveročlani ženski rock bend koji u svojoj glazbi govori o samopouzdanju, osnaživanju, voljenju sebe, poštovanju i jednakim pravima“.  Zanimljivo je kako je Sophie Lindinger, osnivačica benda, odlučila da na sceni neće biti jedina istaknuta osoba, već da će sve članice jednako sudjelovati u bendu dijeleći mjesto glavnog vokala.

 Članice benda uz Sophie Lindinger, koja se na sceni prvo pojavila s bendom Leyya, Mira Lu Kovacs iz benda 5k HD, Kathrin Kolleritsch poznata i kao Kerosin95 i Nastasja Ronck. Bend je pokrenuo i svoj podcast imena Peptalk koji slavi različitosti u glazbenoj industriji, a sudjelovati će i u Impalinom podcastu 20MinutesWith.
Debitantski album „Vitamin C“ , izdan je za INK MUSIC iz Austrije, u ožujku 2020. Uz odlične kritike, bend je njime zaradio pozive na Eurosonic i Reeperbahn, a u veljači prošle godine My Ugly Clementine nastupile su i na MENT festivalu.

Album Vitamin C benda My Ugly Clementine možete slušati na platformama Spotify, Deezer, YouTube, Apple Music