Sinoć, 20. svibnja u dovrani "Ahoy" u Rotterdamu održala se druga polufinalna večer Eurosonga u kojoj su se natjecali predstavnici San Marina, Estonije, Češke, Grčke, Austrije, Poljske, Moldavije, Islanda, Srbije, Gruzije, Albanije, Portugala, Bugarske, Finske, Latvije, Švicarske i Danske.

Srpska skupina Huriccane oduševila je publiku s pjesmom "Loco Loco" te si osigurala ulazak u finale zajedno s još tri balkanske zemlje: Albanijom,  Bugarskom i Grčkom koja ima najmlađu predstavnicu na ovogodišnjem natjecanju, 18-godišnju Stefaniu. . 

Od njih 17, koliko ih se natjecalo sinoć, finale su još izborili predstavnici Moldavije, Portugala, Švicarske, San Marina, Finske i Islanda koji nisu uspjeli nastupiti uživo jer su u zadnji tren saznali da su pozitivni na koronavirus te su se predstavili snimkom s druge probe. 

Finale će se održati u subotu, 22. svibnja, a za najbolju pjesmu Europe natjecat će se ukupno 26 zemalja. Po deset iz svake polufinalne večeri, pet koji ulaze direktno jer daju najveći financijski doprinod Europskoj radiodifuzijskoj uniji koja organizira Eurosong (Velika Britanija, Francuska, Španjolska, Italija, Njemačka) i zemlja domaćin, u ovom slučaju Nizozemska.

Podsjećamo da finale nije izborila hrvatska predstavnica Albina. Njen nastup pogledajte OVDJE