Nakon velikog uspjeha prve trodnevne Runda Digital Day glazbene konferencije, koja je krajem prošle godine održana u Beogradu, Ljubljani i Zagrebu, RDD #2 održat će se i ove godine u trodnevnom formatu, no, zbog globalne pandemije koja je nanijela ozbiljan udarac glazbenog industriji, cijelu konferenciju možete pratiti virtualno. 

Drugo izdanje Runda Digital Day-a održati će se od srijede, 02.12., do petka, 04.12., uz direktne online prijenose panela, prezentacija i radionica putem FB kanala Runde, Indirekt Showcase-a, Hrvatske diskografske udruge i drugih partnera, kao i putem YouTube kanala Runde, otvoreno svima koji žele pratiti program.

Generalni pokrovitelj konferencije je Merlin, a RDD #2 podržavaju i Impala, HDU, OFPS, dok je partner ovogodišnjeg izdanja beogradski Indirekt Festival.

Kao i prošlogodišnje izdanje, konferencija je namijenjena izdavačima, glazbenicima, glazbenim profesionalcima, kao i svima koji žele saznati nešto više o glazbenoj industriji. U tri dana Runda Digital Day #2 ugostit će predstavnike Merlin-aIMPALA-eWIN-aCD Baby-aPIAS-aBeggars Banquet-a, Belive-a kao i niz regionalnih izdavača, izvođača, predstavnika glazbenih kompanija i organizacija, i drugih glazbenih profesionalaca. 

Teme koje su u fokusu RDD #2 konferencije su, između ostalih, dolazak vodećih svjetskih digitalnih servisa u regiju, implementacija copyright direktive u nove Zakone o autorskom pravu u regiji i ostatku EU, posljedice i budućnost glazbene industrije nakon Covid-19 pandemije, te globalno aktualne teme o raznolikosti, uključivosti i ravnopravnosti u globalnoj industriji. 

Uz zanimljive prezentacije poput one o novoj globalnoj RDx bazi koju su zajedničkim snagama pokrenuli WIN i IFPI, zatim projekta ‘One Step Ahead’ Impala-e i CMU-a, te prezentacije programa ’Now is Digital’ Hrvatske diskografske udruge i Merlin-ovog ‘jedan na jedan’ sessiona, kao i radionice posvećene temi monetizacije na YouTube-u, sasvim sigurno, veliki interes izazvat će intervju s posebnim gostom RDD #2, Martinom Millsom, osnivačem Beggars Banquet-a, a danas predsjednikom globalne indie grupacije  izdavača Beggars Group, koji su lansirali niz svjetskih zvijezda poput Radiohead, Adele, The White Stripes, Pixies, The National, Prodigy i mnogih drugih. 

U nastavku donosimo i program konferencije. Pratite naše objave na web stranicama RUNDE i na našim društvenim mrežama jer uskoro objavljujemo i sve sudionike ovogodišnje RDD #2 konferencije.

PROGRAM:

Wednesday / Srijeda / 02.12.

10:00 Opening words / Pozdravni govor

10:15-10:45 Merlin presentation / prezentacija

10.45-11.30 Spotlight on Croatia Records / U fokusu Croatia Records / Q&A session

11:45–Merlin One On One Session / How to become a Merlin member / Jedan na jedan s Merlinom / Kako postati član Merlina

11:45–12:45 Copyright Directive / State of play in EU and region / Stanje oko implementacije Copyright direktive u EU i regiji / panel

13:00-13:45 Digital for beginners / webinar / Digital za početnike /

Thursday / četvrtak / 03.12. 

10:00–10:45 20 Years of Impala / 20 godina Impale / Q&A

11:00-11:30 One step ahead / Impala presentation / prezentacija

11:45-12:45 Digital services are finally here, are we ready? / Digitalni servisi su stigli! Da li smo spremni? / panel

13:00–13:45 Indie Legends / MARTIN MILLS / Beggars Group / interview / intervju

14:00–14:45 What is RDx? / Što je RDx? / presentation / prezentacija

Friday / petak / 04.12.

10:00–10:30 Runda / 2 Years after the beginning / What’s next? / 2 godine Runde / Što je slijedeće? / Q&A session

10:40–11:40 Diversity and sustainability in music industry /Raznolikost i uključivost u glazbenoj industriji / panel / 

11:50–13:10 Rights-management and Monetization on YouTube / Upravljanje pravima i monetizacija na YouTube-u / workshop / radionica

13.20–14:20 Music industry after Covid 19 / Glazbena industrija nakon Covid-19 pandemije / panel / 

14:30–15:00 Now is Digital / HDU presentation / prezentacija

 

Spozor članka Merlin.