Glazbeni profesionalci iz regije i Europe okupit će se idući četvrtak, 25. 11.  prvo u Skopju gdje će uz niz radionica, prezentacija i panela pretresti aktualne teme iz glazbene industrije, digitalne distribucije, digitalnih prava, uključujući uvijek aktualna pitanja vezana za autorska i srodna prava, te raspravljati o trenutnoj situaciji na glazbenoj sceni i tržištu pojedinih teritorija u regiji.
Glavne trendove, teme i rasprave na polju digitalne distribucije glazbe i ekonomije streaminga, kao i vodič kroz uvijek nepredvidive vode glazbene distribucije za izvođače i nezavisne izdavače predstaviti će Chris Cooke iz britanske kompanije CMU specijalizirane za poslove savjetovanja u glazbenoj industriji.

Možda i najatraktivniji eventi prvog dana RDD #3 konferencije vezani su uz digitalno-futurističke teme poput NFT’s-a uz sve kontroverze i izazove, ali i nove mogućnosti koje ovaj novi model monetizacije glazbe stavlja pred glazbenu industriju o čemu će na primjeru svog benda Bohemian Betyars pričati madžarski glazbenik Mate Palagyi.

 

Sličnu tematiku, ali u širem obimu kroz pogled na Web 3.0 i sve njegove prateće aplikacije, te da li će ti alati omogućiti daljnju demokratizaciju digitalne distribucije glazbe izvođačima i izdavačima ili dati još veću kontrolu nad sadržajem vlasnicima tehnologije i digitalnih platform, te što to znači za vrijednost same glazbe, prezentirati će i Jake Beaumont-Nesbitt, glazbeni menadžer iz Velike Britanije koji je u svojoj karijeri surađivao sa nizom izvođača od Beyonce do The Clash, te je redovni suradnik i savjetnik brojnih dionika u glazbenoj i digitalnoj industriji.

Konačno, zadnji event RDD #3 konferencije u Skopju održati će Andras Bozan Bodrogi iz kompanije State51 Conspiracy, koji će u svojoj dvosatnoj prezentaciji 'Digital Music Business from A-z' zaroniti još dublje u tematiku digitalne distribucije u glazbi.
Kompletan program RDD #3 Skopje, kao i program PIN glazbene konferencije i showcase festivala možete pronaći na ovom linku:
https://pinconference.mk

Zagrebački event RUNDA DIGITAL DAY #3 konferencije održati će se 09.12.2021., te će u fokusu imati cijeli niz tema vezan za digitalne servise, digitalna i autorska prava, digitalnu distribuciju, ekološku održivost glazbene industrije, kao i aktualnu temu donošenja i primjene novog Zakona o autorskom i srodnim pravima u Hrvatskoj. Više detalja o programu zagrebačkog eventa objavit ćemo uskoro.

Fb event Runda Digital Day #3 Zagreb
Fb event RDD #3 Skopje

RUNDA DIGITAL DAY organizira Regionalna udruga nezavisnih diskografa – RUNDA
Sponzor RDD #3 – MERLIN
Partneri RDD #3 – IMPALA, PIN, HDU-ZAPRAF, OFPS

**

Ovaj članak je podržan od strane: