RUNDA DIGITAL DAY je muzička konferencija koju organizuje Regionalno udruženje nezavisnih diskografa RUNDA, koje okuplja muzičke izdavače sa područja Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Ove godine konferencija Runda Digital Day održava se po peti put i to u dva grada 15. novembra u Beogradu (Dom omladine Beograda), a 05. decembra u Zagrebu (Wespa).

Muzički profesionalci iz Evrope i sveta, kao i oni iz regiona, prvo ce se okupiti u Beogradu, gde će razgovarati o aktuelnim temama iz muzičke industrije, digitalne distribucije, digitalnih prava, razmeniti znanja i iskustva, poslovne prakse i predstaviti najnovije trendove na nizu panela i prezentacija.

Jedna od centralnih tema konferencije, kojoj ce prisustvovati 40 govornika iz inostranstva i regiona, svakako ce biti upotreba AI (veštačke inteligencije) u muzičkom biznisu, načini promocije koncerata i festivala putem digitalnih alata i platformi, korišćenje muzike u filmskoj i TV produkciji, važnost izdavača u današnjoj muzičkoj industriji, pokretanje muzičkih kompanija, obeležavanje 50 godina od rođenja hip-hopa i veoma aktuelne teme poput ekološke održivosti u muzičkoj industriji.

 Na konferenciji će biti predstavljen i projekt Belem finansiran od strane Europske unije kroz program Kreativna Europa u kojem je Runda jedan od partnera, a svoj rad i inicijative predstaviće WIN Worldwide Independent Network, globalna mreža nezavisnih asocijacija.

Na konferenciji koja je do sada premijerno u regionu predstavila globalne striming platforme kao što su Spotifyili YouTube, ove godine cemo imati  premijeru novog servisa Lissen, striming platforme sledeće generacije, kao i prezentaciju jedne od vodećih globalnih muzičkih striming platformi – Deezer.

Na konferenciji u Beogradu pridružiće nam se i predstavnici IMPALA-e, WIN-a, te niza svetskih muzičkih i digitalnih kompanija poput Domino Records, PIAS, Beter Noise Music, CMU, Deepgroves Music, Audio Salad, The Orchard, Believe, Pop-Up Music, Figaro, dok ce jedna od zvezda svakako biti ROB GARZA iz Thievery Corporation, sa svojim DJ setom na žurci posle konferencije.

RUNDA DIGITAL DAY će se, dovodeći muzičke profesionalce na konferenciju u Beograd 15. novembrapostaviti u jedan od epicentara svetske muzičke industrije, povezujući profesionalce iz Srbije i regiona sa njihovim kolegama iz celoga sveta.

RUNDA DIGITAL DAY organizuje se uz podršku MERLIN-a, IMPALA-e, platforme SERBIA CREATES MUSIC, kompanija AIR SERBIA, HONOR, Hotel MOSKVA te AMBASADE SAD u Beogradu.

 

RDD #5 schedulle:

AMERIKANA hall

10:15 – 11:00 FOR THOSE ABOUT TO CLICK / Navigating the DSP's, hot topics in streaming…

11:15 – 12:00 LABEL UP/ The relevance of labels today localy and globaly

12:15 – 13:00 WHAT ARE YOU SYNCIN' ABOUT?/ Music synchronisation in theory and practice 

13:00 – 13:30 COFFEE BREAK

14:00 – 15:00 AI UNLEASHED: How to ensure indie labels navigate AI (without drowning!)

15:15 – 16:00 SUSTAINABILITY ACROSS THE MUSIC INDUSTRY / What are we doing now and where do we go from here?

16:15 – 17:00 STAYING (A)LIVE IN DIGITAL WORLD - Utilizing the power of a digital global audience to promote your gig

 

KLUB hall

10:30 – 11:00 WIN - WORLDWIDE INDEPENDENT NETWORK – Empowering independents

11:15 – 12:00 50 YEARS OF HIP HOP - Q&A SESSION WITH PHAT PHILLIE

12:30 – 13:00 DEEZER PRESENTATION – All the latest from one of the global leading DSP's

13:00 – 13:30 COFFEE BREAK

13:30 – 14:00 LISSEN – The next generation music platform

14:30 – 15:15 MUSIC: THE ORIGINAL STARTUP / a look at ‘getting started’ in music business and reinviting your creative business plan

15:30 – 16:00 THE BELEM PROJECT – Boosting European Lyrics and their monetization

16.15 – 16:45 IF THE SHOE FITS – Digital music footprints best practice tips and tricks

 

Članovi Runde imaju pravo na besplatnu registraciju za konferenciju.

 

Svi ostali mogu da kupe ulaznice putem platforme eFinity ( www.efinity.rs ) i to RDD Pass ili Pro Pass koji uključuje i ulaznicu za afterparti  DJ nastup Roba Garze, a u prodaji su i ulaznice samo za nastup Garze.

 

Dodatne informacije: info@runda.com