Riječ je o dugo očekivanom uredu koji je prisutan u velikom broju zemalja, a koji se bavi distribucijom kvalitetne nacionalne glazbe u druge zemlje, povezivanjem s drugim uredima s istom namjenom te predstavljanjem odabranih najkvalitetnijih izvođača u aktualnoj godini na festivalima i glazbenim prezentacijama. 

Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia) je neprofitna udruga koju su osnovali Hrvatska glazbena unija (HGU), Hrvatska udruga za zaštitu autorskih prava (HUZIP), Hrvatska udruga orkestralnih i komornih glazbenika (HUOKU) i Hrvatska udruga istaknutih glazbenika (HUIG). 

Tim Ureda za izvoz glazbe Hrvatska čine Dražen BaljakMirko BurazerDavor DrezgaAnte Zvonimir Stamać i Frane Tomašić.

IDEJE I CILJEVI

- Ideja ureda je da hrvatske izvođače pozicioniraju globalno
- Fokusirani su na mlade i nedovoljno zastupljene umjetnike koji izvode originalnu glazbu i posvećeni su radu na svojim međunarodnim karijerama
- Cilj im je pružiti dugo očekivanu podršku glazbenicima na turnejama i nepristrano predstaviti hrvatsku glazbenu scenu glazbenim profesionalcima u inozemstvu
- Surađivat će sa svim dionicima hrvatske glazbene industrije za dobrobit umjetnika i cijele glazbene zajednice
- Žanrovski su neutralni i otvoreni za podršku umjetnicima svih glazbenih žanrova neovisno na kojem jeziku stvarali tekstove za pjesme

KAKO TO MISLE RADITI?


- Pružanjem financijske potpore za umjetnike koji su odabrani na showcase festivalima
- Financijski će podržavati umjetnike na turneji
- Sudjelovanjem na glazbenim konferencijama i showcase festivalima u svrhu promicanje hrvatske glazbene scene
- Nudit će informacije i bazu podataka o svim aktivnim članovima hrvatske glazbene scene za domaću i inozemnu profesionalnu publiku (izvođači, klubovi, festivali)
- Organizirt će radionice za edukaciju umjetnika i profesionalaca o brojnim temama glazbenog poslovanja
- Umjetnicima će pružati pravne savjete
- Promicat će hrvatsku glazbu putem svoje web stranice, playlista, društvenih mreža, newslettera i PR aktivnosti
- U Hrvatskoj će iduće godine organizirati showcase festival i glazbenu konferenciju

Na web stranici wemovemusic.hr naći će sve informacije za zainteresirane izvođače.

U sekciji On The Move izdvojeni su aktivni izvođači koji su samostalno u posljednje četiri godine sudjelovali na showcase festivalima, bili na europskoj turneji ili postigli značajniji glazbeni uspjeh u inozemstvu. Poslušajte ih ovdje.

U sekciji Database mogu se vidjeti svi izvođači, klubovi i festivali u Hrvatskoj s kontakt informacijama što će uvelike olakšati svim glazbenim profesionalcima nove suradnje i kontakte. Baza će se kontinuirano puniti i s vremenom rasti s kontaktima ostalih glazbenih profesionalaca u Hrvatskoj.

Na ovoj poveznici pronađite showcaseove na koje se već danas možete prijaviti!

Pozivamo sve izvođače koji žele da dostave svoje press materijale (biografije na engleskom jeziku kao i fotografije) na naš mail te će im ti podaci, osim postojećih kontakta, biti uvršteni u sekciju.

Sve novosti pratite na  web stranici kao i društvenim mrežama, a javite im se možete na e-mail hello@wemovemusic.hr.

Izvor: We Move Music Croatia