“Deset godina je trebalo da se zagrebačkoj publici predstavimo u punom svjetlu. Neka nestrpljenje raste. Neka ova mala obljetnica bude povod za naš najveći party u Zagrebu do sada. Vidimo se u Tvornici 19.11.” – poručio je bend koji će nastupiti praćen starim suradnikom VJ-em Izvanrednim Bobom.

Artan Lili su jedan od bendova koji su rasli i kroz koncerte u Tvornici rasprodavši bez problema Mali pogon u svom prvom dolasku. U subotu 19. Studenog za njih će biti pripremljena velika dvorana kluba u Šubićevoj.

Od kako je njihov prvi singl „Džoni“ objavljen u studenom 2012. Artan Lili je nesumnjivo jedan najčešće spominjanih bendova kada se pričalo o novim snagama na regionalnoj glazbenoj sceni. Do sada su objavili dva albuma – „Artan Lili” i “New Deal” koji su nedavno bili reizdani u kooperaciji Croatia Recordsa i PGP-RTS-a, a s kojih je skinuto nekoliko izuzetno jakih singlova, kao što su „Ako ostanemo tu“, „Nije svejedno“, „Ono što te neće“, „Srce“, „Ispod kože“ ili „D.E.P.R.A“. Upravo za tu pjesmu dobili su prvu po redu nagradu Zadužbine Milana Mladenovića, u čijoj objavi je pojašnjeno: „To je originalno, duboko individualno, stilski dosljedno i inteligentno autorsko i izvođačko ostvarenje, koje talent i vještinu tretira bez kalkulacija i cinizma, s autentičnom emotivnošću i pripadajućim poštovanjem.“

Artan Lili trenutno objavljuju singlove s trećeg albuma nastale u suradnji s kolegama sa scene. Završene pjesme objavljuju sukcesivno, preko svog Bandcampa, kako ih završavaju. Album “III” u konačnici će imati 12 pjesama, od kojih je trenutno gotovo sedam, a među njima je i zapaženi singl “Rokenrol posle rokenrola” napravljen s Canetom iz Partibrejkersa.

Kroz desetljeće rada ova beogradska četvorka izrasla je u jedan od najkvalitetnijih i kreativno najprogresivnijih alter rock bendova ovog podneblja, koji je zasluženo prošao sve velike klubove i festivale regije. Tijekom vremena grupa se ustalila u postavi koja će i 19. studenog stići u Tvornicu kulture, a čine je Bojan Slačala (bas i vokal), Romana Slačala (vokal i daire), Marko Ajković (bubanj) i Ivan Skopulovič (gitara).

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 80 kn u pretprodaji te 100 kn na dan koncerta. Kupiti se mogu u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima i online na Entrio.hr.

Izvor: LAA