Nakon uspješno održanog Runda Digital Day vol. 5.0 eventa u Beogradu, sve je spremno za drugi RDD event koji će se održati 05.12. u prostoru WESPA (Radnička cesta 50) u Zagrebu.

I zagrebački RDD okupiti će glazbene profesionalce iz Hrvatske, regije i Europe gdje će razgovarati o aktualnim temama iz glazbene industrije, digitalne distribucije, digitalnih prava, razmijeniti znanja i iskustva, poslovne prakse i predstaviti najnovije trendovi na nizu panela i prezentacija.

U fokusu će biti prije svega novi streaming modeli koje implementiraju platforme Deezer i Spotify, vruća i aktualna tema korištenja umjetne inteligencije u glazbenoj industriji i za to vezanih zakonskih okvira koji se upravo kreiraju u Europskom parlamentu, o čemu će sa Helen Smith izvršnom direktoricom IMPALA-erazgovarati Maja Vidmar Klarić iz HDU/ZAPRAF-a. O umjetnoj inteligenciji pričat će i Dr. Martin Clancyautor knjige 'Artificial Intelligence and Music Ecosystem’.

Kroz panel na kojem će se naći predstavnici europskih i globalnih nezavisnih glazbenih udruga WIN, IMPALA, bugarske indie udruge ANMIP, nizozemske udruge nezavisnih izdavača STOMP, te platforme SERBIA CREATES, otkrit ćemo što sve rade udruge na korist svojih članova, kako lobiraju za interese industrije te koji su pozitivni primjeri suradnje sa institucijama.

Po prvi puta u prezentacijskom panelu dva vodeća sustava u Hrvatskoj za prodaju ulaznica EVENTIM i ENTRIO predstaviti će zanimljive podatke i otkriti tko kupuje karte u Hrvatskoj, koje su uspješne digitalne strategije iza velikih koncertnih projekata i festivala, a predstaviti ćemo i novu generaciju regionalnih A&R menadžera i od njih čuti koje su nove strategije za prepoznavanje i lansiranje novih glazbenih talenata.

U posljednjem dijelu programa Jen Masset održat će novi SPOTIFY Masterclass i upoznati nas sa najnovijim alatima sa vodeće streaming platforme, kao i predstaviti novi model streaminga koji uskoro pokreću, a završit ćemo sa još jednom regionalnom premijerom – predstavljanjem platforme CHARTMETRIC - sveobuhvatna platforma za profesionalce u glazbenoj industriji, koja omogućava pristup podatcima o streamingu, društvenim mrežama i drugim platformama, kako bi još kvalitetnije gradili svoje karijere i poslovanje.

Runda Digital Day vol. 5.0 u Zagrebu održava se uz pokroviteljstvo MERLIN-a, HDU/ZAPRAF-a, IMPALA-e i kompanije CROATIA AIRLINES.

 

 

PROGRAM: RUNDA DIGITAL DAY VOL. 5.0 ZAGREB

05.12.2023. WESPA

 

9:30 REGISTRATION / REGISTRACIJA

10:00-10:10 OPENING SPEECH / POZDRAVNI GOVOR

10:15–10:45   THE INDIE FOOTPRINT - Q&A WITH HELEN SMITH (IMPALA) / RAZGOVOR SA HELEN SMITH

MODERATOR: MAJA VIDMAR KLARIĆ (HDU/ZAPRAF)

11:00 – 11:45 NAVIGATING AI IN THE MUSIC ECOSYSTEM  / KORMILARENJE UMJETNOM INTELIGENCIJOM U GLAZBENOM EKO SISTEMU / DR. MARTIN CLANCY

11:55 – 12:55 BEHIND THE CURTAIN WITH ASSOCIATIONS AND INSTITUTIONS / IZA ZASTORA SA UDRUGAMA I INSTITUCIJAMA

MODERATOR: NEREA SERRANO (WIN)

SPEAKERS / GOVORNICI : HELEN SMITH (IMPALA) , KEES VAN WEIJEN (STOMP/IMPALA), RUTH KOLEVA (ANMIP), ZORICA TEPIĆ (SERBIA CREATES)

12:55 – 13:30  LUNCH BREAK / PAUZA ZA RUČAK

13:30 – 14:15 THE TICKET(S) TO SUCCESS / KARTA DO USPJEHA

MODERATOR: LANA ČULIG (AQUARIUS RECORDS)

SPEAKERS / GOVORNICI : BERISLAV MARSZALEK (ENTRIO), DAMIR VRANIĆ (EVENTIM)

14:25-15.20 A&R: THE NEXT GENERATION / A&R: SLIJEDEĆA GENERACIJA

MODERATOR: NELA PESHOVSKA (PASSWORD PRODUCTION)

SPEAKERS / GOVORNICI: HELENA HRAŠĆANEC (INTEK MUSIC), ANTONINO ŠIMIĆ (MENART), PAVLE EFTIMOVSKI (GLITCH RECORDS)

15:30-16:15 SPOTIFY MASTERCLASS / PRESENTED BY / PREDSTAVLJA: JEN MASSET 

16:30-17:00 CHARTMETRIX / PRESENTED BY / PREDSTAVLJA: CHAZ JENKINS