Nakon što je prvi dan ovogodišnjeg izdanja RUNDA DIGITAL DAY-a uspješno održan u Skopju, u suradnji s PIN MUSIC CONFERENCE & SHOWCASE, završavaju se pripreme za drugi dan, koji će se održati u četvrtak, 09.12.2021. u Zagrebu, s početkom u 10 sati, u prostoru HUB385, Petračićeva 6, Zagreb.

Za zagrebački event također je pripremljen iznimno bogati program koji donosi niz panela na kojima će se predstavnici IMPALA-e, IFPI-a, RUNDA-e, HDU-a, slovenskog Zavoda IPF debatirati o nedavno usvojenom Zakonu o autorskim i srodnim pravima i stanju oko usvajanja DSM direktive na drugim EU teritorijima. O tome gdje se nalazi glazbena industrija više od godinu dana nakon dolaska digitalnih servisa u regiju svoje mišljenje dati će nam mali i veliki izdavači iz regije, a uvijek aktualnoj temi marketinškog spajanja glazbe i brandova u digitalnom, ali i fizičkom svijetu pričat će predstavnici velikih kompanija, agencija i izdavača. Pregled stanja u glazbenoj industriji regije okupit će pak glazbene profesionalace iz Slovenij, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, te Hrvatske.

Najveći interes zasigurno će izazvati nekoliko radionica i prezentacija, koje su također dio programa ovogodišnjeg Runda Digital Day-a. Tako ćemo po prvi put u regiji prestaviti jedan od vodećih globalnih streaming servisa – TIDAL, koji je od nedavno dostupan i kod nas te privlači sve više korisnika. S nama će biti i Chris Cooke, iz britanske kompanije CMU specijalizirane za poslove savjetovanja u glazbenoj industriji, koji je svojom prezentacijom na RDD #3 u Skopju 'ukrao show', a vjerujemo da će uz temu koja nosi naziv 'Digital Pie Debate' i fokusirana je na trenutno najaktualnije debate oko reforme streaming sistema te različite modele pristupa tom problemu, njegov nastup ponovo biti jedan od vrhunaca konferencije. Na RDD #3 imat ćemo priliku upoznati se bolje i s platformom A1 Xtreme Music x Deezer, kroz prezentaciju i radionicu za izdavače i izvođače. Kolege iz HDU/ZAPRAF-a održati će još jedan kratki tečaj za izdavače vezano za novi Zakon o autorskim i srodnim pravima, a članovi Impaline grupe za održivost, objasnit će nam što glazba ima sa ekologijom i zelenom politikom…

Runda Digital Day i ove je godine sponzoriran od strane MERLIN-a, koji će na ovogodišnjem izdanju konferencije predstaviti svoj pregled protekle godine u digitalnom svijetu glazbe.

Za kraj, s nama će u još jednom izdanju 'Legends' intervjua, nakon što smo prošle godine ugostili Martina Millsa osnivača i vlasnika grupacije Beggars Banquet, ovaj put biti Kees Van Weijen, legendarni nizozemski izdavač i menadžer, s gotovo pet desetljeća karijere iza sebe, u kojoj je surađivao s izvođačima poput Queena, Eltona Johna i Abba-e, da bi kasnije pokrenuo vlastiti label, osnovao nizozemsku udrugu nezavisnih izdavača STOMP te više godina bio na čelu IMPALA-e.

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i ostatku regije i Europe, a kako bi organizirali što kvalitetniji program, RDD#3 u Zagrebu biti će održan u kombiniranoj varijanti uživo i online te uz nekoliko ranije snimljenih prezentacija i sadržaja koje će biti dostupne nakon live dijela online putem naših društvenih mreža i YouTube kanala Runde.

PRIJAVE ZA KONFERENCIJU: 

Kako će za praćenje konferencije uživo, zbog trenutnih epidemioloških mjera, broj sudionika u samom prostoru HUB385 biti ograničen, ovim putem vas pozivamo da se najkasnije do utorka, 7.12.2021., javite ukoliko želite doći na konferenciju. Prijave će se zaprimati po prinicipu prioriteta prema momentu slanja potvrde dolaska na konferenciju. Stoga, ukoliko planirate doći, potvrdite dolazak odgovorom na ovaj e-mail, odnosno na adresu info@runda.online. Po isteku roka prijava dobit ćete potvrdu za prisustvovanje na konferenciji u skladu s navedenim pravilima.

Važno je znati da će se na konferenciju moći ući samo uz predočenje COVID-19 potvrde i osobne iskaznice (ili drugog valjanog identifikacijskog dokumenta) te obavezno nošenje maski.
Cijela konferencija, uključujući i dio koji će se odvijati uživo, moći će se pratiti online putem streama na društvenim mrežama Runde, Music Business Balkan, HDU-a, te YouTube kanalu Runde.

**

Članak sponzorira Merlin.